.:Vigrid Forsiden:.

VG/Klassekampen: Nazileder i politiets søkelys
VG 6. februar 2001

Artikkel: Nazileder i politiets søkelys

Tekst fra artikkelen:

Lederen av det nazistiske partiet Vigrid, Tore Wilhelm Tvedt, er i politiets søkelys etter drapet på Benjamin Hermansen.

Politiet kommer ifølge Klassekampen til å innlede etterforskning av Vigrid-sjefen for mulig psykisk medvirkning til drapet på Benjamin Hermansen.

Ideolog

Tore Wilhelm Tvedt (57) blir regnet for å være en viktig ideolog for de mest voldelige nynazistene i Norge.

En uke etter at Klassekampen satte igang mediekjøret mot meg ble jeg oppringt av en som presenterte seg som Bjørgulv Braanen, redaktør i Klassekampen. Han hadde en dialekt som en annen journalist bekreftet stemte overens med Braanens. Han fortalte at det var han som hadde kontaktet politiet og at de sammen hadde kokt opp historien om at sitat: "Politiet kommer ifølge Klassekampen til å innlede etterforskning av Vigrid-sjefen for mulig psykisk medvirkning til drapet på Benjamin Hermansen." Dette var en ren løgn og viser hvordan politi og media samarbeider om å sverte politiske motstandere av den makteliten som eier dem begge.

Nå tror jeg Braanen lyver på et punkt: Jeg tror ikke et øyeblikk at det var han som kontaktet politiet, men at det var politiet som kontaktet han. Hele rammestyringen mot drapet gikk ut på å knuse det åpne nasjonale miljøet og da var operasjonen uten hensikt uten at jeg ble koblet opp mot den på en negativ måte. Sannheten er at jeg gjorde alt jeg kunne for å hindre drapet.

Vigrid anmelder PeST-terror
Vigrid 17. oktober 2003

Vigrid anmelder PeST-terror

Ad. Anmodning om etterforskning og eventuell tiltale mot ledelsen i Politiet og POT/PST og de politikerne som står bak nevnte hatkampanje (se vedlegg)

Jeg anmoder Riksadvokaten om å foreta en undersøkelse og eventuell tiltale av ledelsen i Politiet og POT/PST og de politikerne som står bak hatkampanjen som er beskrevet i vedlegget.

Holmliadrapet er bare en av de følgene myndighetenes og Politiet/PST sin forfølgelse av politisk eller religiøst ukorrekte grupper så langt har ført til. De langt fleste har rammet, rammer og kommer til å ramme oss som er av nordisk ætt.

Holmlia-drapet -- Offentlig programmert?
Vigrid 17. oktober 2003, bilag til anmeldelse

Vigrid anmelder PeST-terror, bilag til anmeldelse

I forbindelse med den såkalte Holmlia-saken har påtalemyndigheten og forsvarerne brukt en del tid på å finne ut av hva som kan ha ført og ledet fram til den tragiske hendelsen på Holmlia i januar i år.

Jeg hadde faktisk regnet med at i alle fall forsvarerne hadde trukket inn det offentlige terrorapparatet og dets rolle i forspillet til den skjebnessvangre hendelsen, men det har jeg ikke sett noe til i de referatene fra rettsaken som jeg har lest.

Frem til Vigrid som rusfri, religiøs og samfunnsbyggende gruppe kom på banen fungerte den offentlige hatkampanjen som forutsatt. Vigrid trakk en del av disse forhatte ungdommene til seg og for å sitere politiets uttalelser til "Fædrelandsvennen" fra Kristiansand: "Så lenge disse (nazi)ungdommene var under innflytelse av Tvedt gikk voldsbruken ned".

De som står bak samfunnets hat- og terrorgrupper som tydelgvis har til oppgave å sørge for at "nazi"ungdommene var uniformerte, fulle og voldelige på gateplan ble selvsagt redde for å mislykkes.

I slutten av august i fjor (2000) slo POT og politiet derfor til over hele landet med full styrke mot Vigrid. Ungdommene ble oppsøkt i hjemmet og på skolen. På arbeidsplassen og på gaten og budskapet fra POT og politiet var det samme overalt: "Gå ut av Vigrid! Hold dere unna Tvedt! Ikke bli rusfrie, men fortsett å drikk og gå uniformert og skrik så mye "sieg heil" dere bare vil for oss, men hold dere unna Tvedt og Vigrid!"

Jeg hørte selv et 3 minutters opptak fra en slik skriking i Drammens gågate fra to sivile politifolk overfor en av Vigrid's aktører som hadde en mobiltelefon med båndopptaker i. Flere andre fortalte meg den samme historien.

Vårt hatefulle og fordømmende samfunn hadde lykkes med strategien sin og fikk sin voldsbølge i Kristiansand utover høsten og sitt Holmlia-drap. Hatet mot de såkalte nynazistene kunne drives til nye høyder. Intoleransen satte nye rekorder. Som igjen vil bli slått ettersom statens hatapparat får jobbe videre.

Til deg som har orket å lese så langt spør jeg nå: "Hvem skulle egentlig stått i denne tiltaleboksen anklaget for programmering av drapet på Holmlia?"

Voldsbølgen i Kristiansand høsten 2000
Fedrelandsvennen 11. desember 2001

Voldsbølgen i Kristiansand høsten 2000

Fra artikkelen: "I fjor høst toppet det seg med Boot Boys, uniformering, fyll og gateslagsmål. Deretter er noen nynazister fengslet, noen har roet seg, mens andre er blitt mer ideologiske og gått over til Vigrid, forteller forsker Tore Bjørgo til Fædrelandsvennen."

"I dag er framferden mindre uniformert og aggressiv, muligens fordi Tore W. Tvedt og hans Vigrid har trappet opp aktiviteten i området".