.:Vigrid Forsiden:.

Ungdommen tror mere på Vigrid enn på HoloCa$h
VG 31. oktober 2005

Vigrid rekrutterer med leksehjelp

VG's tekst under bildet: "Flere barn og unge tror ikke på masseutryddelsen av jøder under 2. verdenskrig etter å ha lest propaganda på nettsidene til den nynazistiske gruppen Vigrid."

Vigrid med leksehjelp på nett
Dagbladet 15. november 2005

Lærer bort «sannheten» om Holocaust

Dagbladet's tekst under bildet: "NAZILITTERATUR: Vigrid-lederen Tore W. Tvedt tilbyr norske skoleelever en mulighet til å se verdenshistorien i et nytt perspektiv".

- Vi har mye kontakt med ungdom og det vi hører er at det er veldig vanlig at lærerne reagerer på dette. Det er ren hetsing. Ungdom får ikke lov til å gå inn på våre hjemmesider eller intervjue meg, så det er ganske hardt kjør.

- Jeg ser på det som hjernevasking. Det er stikk i strid med prinsippet om å oppdra ungdom til å se saken fra minst to sider, men det gjelder tydeligvis ikke her.

Dørum og Djupedal slår til
Aftenposten 9. november 2005

Nytegnet vrengebilde

Harald Stanghelle i Aftenposten skriver: "I dag er det årsdagen for den krystallnatt som markerer starten på jødeforfølgelsene i nazi-Tyskland. Og i dag går en fersk kunnskapsminister på Stortingets talerstol for å fortelle hva han vil gjøre med ungdoms historieløshet."

Historieløsheten er det Stanghelle som står for, men det ligger utenfor dennes saken. Poenget er hvordan sentrale maktpolitikere, egentlig bare Odd Einar Dørum, arrangerer og samordner media med sine egne politiske tiltak.

Dette var startskuddet til skolevesenets angrep på Vigrid's oppgavehjelp som virkelig var en kjempesuksess. Det var derfor media og politikk gikk sammen om oppslagene og tiltakene. De fungerte, men ikke godt nok så det måtte settes inn et nakkeskudd på denne delen av Vigrid's virksomhet. Med VG's oppslag hadde jeg nådd det siste av mine operative mål og trakk meg tilbake fra all offensiv virksomhet.

Fra nå av gjensto fire tiltak: Makteliten måtte gi Oppgavehjelpen nakkeskudd, Jeg måtte advare samfunnet om den kommende voldsbølgen fordi man knuste all sivil opposisjon, Test av politisk parti og til slutt formell og offfentlig pensjonering av meg selv og Vigrid slik det hadde vært.