.:Vigrid Forsiden:.

Seremoni juli 2003 - VG
VG 1. november 2003

Artikkel: VG om seremoni

VG var med på en seremoni i juli 2003 med et større intervju samtidig. Dette var et klart opplegg som grunnlag for maktelitens knusing. Antall seremonier holder seg likevel høyt gjennom resten av året og hele 2004 og delvis 2005.

Journalisten var styrt fra toppen av og ble belønnet med avansement og millioner i prosjektstøtte senere. Toppkobling mot kjernen.

Vigrid: Fienden innenfor Porten

PeST sin terroraksjon høsten 2003
Fedrelandsvennen 1. november 2003

Artikkel: PST-offensiv mot Vigrid gir resultater

Tekst fra artikkelen:

Representanter for PST har ifølge NRK oppsøkt enkeltmedlemmer og informert dem om hva organisasjonen står for. -Flere i miljøet har bare kjennskap til deler av hva Vigrid står for. Derfor er det så viktig å få ut grundig informasjon, sier politiinspektør Lasse Amundsen.

Han mener effekten har vært god og at flere unge mennesker allerede har sagt at de ønsker å bryte med det nynazistiske miljøet.

-Vi gir de unge informasjon om hvilke konsekvenser det kan få for den enkelte ved å være med i en slik voldelig organisasjon, og det har sin virkning, sier Amundsen.

Da PST startet aksjonen mot Vigrid hadde politiet registrert over hundre dåpsseremonier så langt i år. Totalt anslår PST medlemstallet i Vigrid til rundt 150.