.:Vigrid Forsiden:.

Gull og gråstein
Journalisten.no 29. oktober 2007

Artikkel: Vis fram Trollet

Tvedt var invitert.

Tore Tvedt var egentlig invitert til å delta på debatten på Gull&Gråstein, men arrangørene valgte i forrige uke å droppe nazisten. Ifølge konferanseleder Marit Helland.

Nyhetsredaktør Håkon Borud i Tønsbergs Blad noen dager etter at jeg var nektet adgang: "Vis fram trollet, så sprekker det".

Tvedt og Osama bin Laden, Vigrid og Al-Qaida
Adresseavisen 23. januar 2009

Artikkel: Masteroppgave av Mari Brækken

Glimrende masteroppgave om de to "troll":

I en ny masteroppgave kommer det frem at Osama bin Laden og Tore W. Tvedt deler mye av det samme verdenssynet.

"De to har bemerkelsesverdig mye til felles", sier Brækken til forskning.no

Time: Tvedt og Vigrid bygger terrornettverk
Time 28. juli 2011

Tvedt/Vigrid kobles opp mot Breivik's militæraksjon

Her er min frie oversettelse til norsk av det aktuelle avsnittet:

"Norge har også vært forebyggende i å holde nynazistgrupper under kontroll. I 2004 gikk det innenlandske overvåkingspolitiet til aksjon mot en høyreekstrem gruppe som het Vigrid. Dens leder, Tore W. Tvedt, hadde bygget opp et nettverk av omkring 200 personer og styrte dem med en blanding av nynazistbegreper, Odinisme og ideer lånt av Timothy McVeigh, som sto bak bomben i Oklahoma City i 1995, i henhold til en overvåkingsagent som ba om å få være anonym. Da de fryktet at Vigrid kunne utvikle seg til et terroristnettverk, satte overvåkingspolitiet i gang en kampanje ved å sende agenter som oppsøkte hver enkelt utenom topplederne. På en og samme dag i 2004 oppsøkte agenter fra alle de 26 distriktskontorene hver enkelt av Vigrd's medlemmer hvorav mange var tenåringer som bodde hjemme hos foreldrene. Agentene fortsatte med denne virksomheten i mange måneder inntil rundt 60% av Vigriderne hadde forlatt gruppen frivillig."

Frivillig???